Energiemonitoring of energiemanagement?

Energiemonitoring of energiemanagement?

De eerste stap in het realiseren van jouw energiedoelen is inzicht in je verbruik. Met onze e-DataPortal kun je jouw energiestromen inzichtelijk maken. Dit noemen we energiemonitoring. Een Energie Management Systeem monitort niet alleen je vebruik, maar gaat nog een stapje verder: door jouw apparaten, installaties en processen automatisch aan te sturen en te beheren. Een EMS voorziet bijvoorbeeld jouw laadpalen van zonne-energie wanneer de zon schijnt. Dat scheelt dure energie inkopen en levert je extra HBE’s op. Zo zet jij je beschikbare energie optimaal in.

Hoe werkt het Energie Management Systeem?

Hoe werkt het Energie Management Systeem?

Een Energie Management Systeem is een combinatie van hardware, software en een digitaal portal. Hardware verzamelt jouw gegevens, met bijvoorbeeld gasmeterselektriciteitsmeters, tussenmeters en sensoren. Door een slim algoritme in de software wordt vraag en aanbod realtime op elkaar afgestemd en worden jouw systemen aangestuurd om deze balans te bereiken.

Je kunt ook rekening houden met externe factoren zoals de realtime energieprijzen of de weersverwachting. Zo kun je voorspellen hoeveel energie jouw zonnepanelen de komende dagen kunnen opleveren en hoe je deze opgewekte energie het meest voordelige in kunt zetten. Met een EMS van Joulz heb je dus inzicht en regie in één online platform.

neem contact op
De mogelijkheden van het Energie Management Systeem

De mogelijkheden van het Energie Management Systeem

Wanneer heb je een EMS nodig? Want een e-DataPortal geeft je toch ook al inzicht in je energieverbruik? Het EMS zorgt ervoor dat jij zorgeloos ervan uit kunt gaan dat je energie-infrastructuur automatisch optimaal benut wordt. Bijvoorbeeld:

  • Je hebt netcongestie beperking op levering of teruglevering van energie en wil toch aan je energiebehoefte of groei kunnen voldoen.
  • Het hoge aantal laadpalen op je parkeerterrein kunnen voorzien van stroom op basis van prioriteit zodat je je netaansluiting niet hoeft te verzwaren.
  • Je wil jouw overdag opgewekte zonne-energie in een batterij opslaan om het op een ander moment in te kunnen zetten.
  • Je wil deelnemen aan de flexibiliteit/balansmarkt met je zonnepanelen of opgeslagen energie.
  • Je wil volledig off-grid, dus een zelfvoorzienend betrouwbaar energiesysteem.
  • Je wil in een collectieve oplossing energie met je buren, bijvoorbeeld op een bedrijventerrein, uitwisselen.

Onze experts vertellen je graag meer over de kansen die een Energie Management Systeem je biedt.

ik wil persoonlijk advies