Gasmeting G40 t/m G100

Joulz realiseert gasmetingen op maat. Wij hebben gasmeters voor elke aansluitcapaciteit groter dan 40 m3 per uur. De gasmeting G40 t/m G100 is er voor kleine grootverbruikers.

  • Gasmeters voor 40 tot 160 kuub gas per uur
  • Uiterst nauwkeurige meting door EVHI
  • Datalogger voor actuele overzichten

Gasmeetinstallatie op maat, inclusief onderhoud

Joulz ontwerpt, plaatst en onderhoudt voor elke grootzakelijke klant een gasmeetinstallatie op maat. U wilt een hoogwaardige gasmeter die precies aansluit bij de gecontracteerde aansluitcapaciteit. Niet te klein, vanwege het risico op storingen. Maar ook niet te groot. Want hoe groter uw gasmeter, hoe hoger de aansluit- en transportkosten op uw gasrekening.

Gasmeting G40 t/m G100: voor de kleine grootverbruiker

U betaalt voor uw gasaansluiting een vast bedrag per maand. Het tarief is afhankelijk van de capaciteit van uw gasmeter. In veel grootzakelijke toepassingen is de gasvraag relatief gering, zoals in kantoorpanden of wooncomplexen met blokverwarming. In zulke situaties is een gasmeter van het type G40, G65 of G100 doorgaans toereikend. Uw capaciteit is dan 40 tot en met 160 kuub gas per uur. Welk type gasmeter heeft u nodig? U berekent het snel met onze gasmodule. Neem bij twijfel gerust contact op met een van onze adviseurs.

EHVI: correctie op druk en temperatuur

Wat uw gasmeter meet, is nooit exact wat u verbruikt. Hoe hoger de druk en hoe lager de gastemperatuur, hoe meer energie er in 1 m3 gas zit. Dat is de gaswet van Boyle en Gay-Lussac. Bij grote aansluitingen kan dat verschil flinke impact hebben op de meting en dus ook op de verrekening. Joulz integreert het Elektronisch Volume Herleidings Instrument (EHVI) in uw meter, zodat die precies registreert wat u verbruikt. Niet meer en niet minder.  

Datalogger met overzichten en tabellen

In uw gasmeting G40 t/m G100 kunnen wij ook een datalogger opnemen. Dit apparaat stuurt uw meetgegevens automatisch naar uw netbeheerder of energieleverancier. Via uw eigen e-DataPortal kunt u zelf ook alle opgeslagen gegevens inzien. Zo beschikt u altijd over actuele en correcte informatie om te sturen op uw energieverbruik. Dus bent u een kleine grootverbruiker en verbruikt u relatief weinig gas? Vraag ons dan om een gasmeting G40 t/m G100. Maar uiteraard hebben wij zo nodig ook grotere meters in het assortiment.

Neem contact op Vraag een Offerte aan