Elektronisch Volume Herleidings Instrument (EVHI)

Verbruikt u meer dan 170.000 m3 gas per jaar? Dan bent u wettelijk verplicht een Elektronisch Volume Herleidings Instrument op uw gasmeter te laten aansluiten. Joulz rekent u graag voor welke EVHI voor u het makkelijkst én voordeligst is.

 

  • Compenseert wisselende invloeden van temperatuur en druk
  • U weet exact wat u daadwerkelijk aan gas verbruikt
  • U betaalt precies de hoeveelheid die u verbruikt

Een gasmeter met EVHI

De hoeveelheid gas die uw gasmeter registreert, is nooit helemaal gelijk aan de hoeveelheid die u echt verbruikt. Dat komt door schommelingen in temperatuur en druk. Die zorgen dat u net wat meer of minder verbruikt dan de meter aangeeft. Bij een geringe gasafname is dat verschil te verwaarlozen, maar bij grote hoeveelheden loopt het behoorlijk op. Daarom schrijft de wet voor dat u bij een gasverbruik boven 170.000 m3 een EVHI op uw gasmeter moet hebben.

Schommelingen in temperatuur en druk

Een Elektronisch Volume Herleidings Instrument meet bij elke puls van de gasmeter de druk en temperatuur van het gas. Het verrekent de schommelingen en geeft een herleid verbruik aan bij een temperatuur van 0° Celsius en een absolute druk van 1,01325 bar. Het EVHI registreert zo dus altijd de hoeveelheid gas die u ook echt heeft verbruikt. Niet meer en niet minder.

Facturering op basis van reƫel verbruik

Joulz voorziet uw gasmeter van een uiterst nauwkeurige EVHI, dat voldoet aan de voorschriften van de Meetcode Gas RNB. Daarna werkt het als volgt. Het instrument registreert uw herleide en dus uw reële gasverbruik. Wij lezen de data uit, controleren die en sturen ze door naar uw netbeheerder. Op basis daarvan ontvangt u een factuur die ook echt klopt. U betaalt dus nooit te weinig, maar ook nooit te veel. En tot aan de facturering heeft u geen omkijken naar de administratieve kant van uw EVHI.

Gasmeetinstallatie kopen of huren

Met het juiste Elektronisch Volume Herleidings Instrument beschikt u over een gasmeetinstallatie die u inzicht én zekerheid verschaft. Ziet u daar de voordelen van in, maar wilt u niet investeren in de aanschaf en het onderhoud? Voor een vast bedrag per maand kunt u bij Joulz een gasmeter met EVHI huren. Onze specialiseren adviseren u graag over de beste optie in uw situatie

NEEM CONTACT OP