Bruto productiemeter

Een bruto productiemeter van Joulz registreert exact hoeveel energie u zelf opwekt. Daarmee komt u in aanmerking voor subsidie voor elke kilowattuur elektriciteit die u genereert.

  • Geschikt voor alle vormen van zelfopgewekte energie 
  • U voldoet aan de voorwaarde voor overheidssubsidie
  • U bent verzekerd van een wettelijk correcte meter

Bruto productiemeter biedt inzicht én gewin

Als duurzame ondernemer wekt u zelf uw energie op, bijvoorbeeld met zonnepanelen, windmolens of warmtekrachtkoppeling. De voordelen daarvan zijn groot. U vermindert de CO2-uitstoot, werkt mee aan een beter milieu en u heeft geen last van stijgende energieprijzen. Ook gaat u vaak zuiniger om met uw groene stroom. Natuurlijk wilt u precies weten hoeveel energie u opwekt. Dat kan met de bruto productiemeter van Joulz. Die meet alle vormen van zelfopgewekte energie en registreert het aantal kilowatts zorgvuldig. En dat biedt u een extra voordeel: u komt in aanmerking voor overheidssubsidie.

Voor welke subsidie kom ik in aanmerking?

Om de opwekking van groene stroom te stimuleren, stelt de overheid de subsidie Duurzame Energieproductie ter beschikking voor bedrijven. Deze subsidieregeling is in fasen opgedeeld: de stroom die het goedkoopst is op te wekken heeft voorrang en ontvangt meer subsidie. Ook kunnen ondernemers gebruikmaken van de Energie Investeringsaftrek. Onder bepaalde voorwaarden kunt u het investeringsbedrag dan aftrekken van de belasting.

Correcte meting voor de terugleververgoeding

De energie die u opwekt met uw duurzame installatie, verbruikt u natuurlijk deels zelf. De energie die u niet nodig heeft, levert u terug aan het net. Hier krijgt u een vergoeding voor van uw netbeheerder: de terugleververgoeding. Deze vergoeding staat los van de overheidssubsidie die u mogelijk ontvangt. Met de bruto productiemeter van Joulz heeft u niet alleen inzicht in uw verbruik, maar ook in de teruggeleverde energie. Wel zo handig!

Is uw stroom groen en subsidiabel?

Onze bruto productiemeters voldoen aan alle wettelijke eisen uit de Meetcode Elektriciteit. Die Meetcode schrijft eveneens voor dat ondernemers de totale hoeveelheid zelfopgewekte energie moeten doorgeven aan de netbeheerder. Schaft u naast de bruto productiemeter ook de e-DataPortal van Joulz aan, dan heeft u helder en realtime inzichtelijk hoeveel u precies verbruikt. Voor de subsidie moet u kunnen aantonen dat de opgewekte energie daadwerkelijk subsidiabel en groen is. Goed meten en registeren is hiervoor de basis!

NEEM CONTACT OP VRAAG EEN OFFERTE AAN

Deze meter delen?