Compactstation

Als grootverbruiker heeft u een hoogspanningsinstallatie nodig. Maar u heeft weinig ruimte voor een transformatorstation en u wilt geen al te opvallend station. Een compactstation past altijd!

  • Onopvallende en uitermate efficiënte transformatorruimte 
  • Op elke plek te plaatsen en voor vermogens tot 2500 kVA
  • Directe samenwerking tussen Joulz en uw netbeheerder

Klein en robuust transformatorstation

Uw netbeheerder levert u een aansluiting op hoogspanningsniveau. Daarna bent u verplicht om die om te zetten naar een bruikbaar spanningsniveau. Joulz klaart die klus voor u. Wij hebben een uitgebreide reeks compactstations ter beschikking. Een compact transformatorstation is een klein, robuust en efficiënt huisje voor uw transformator. Elk huisje bestaat uit drie delen. Het inkoopdeel, waar de voeding van de netbeheerder binnenkomt. Het laagspanningsdeel, van waaruit de stroom over uw eigen netwerk wordt gedistribueerd. En het transformatordeel daartussenin.

Een compactstation voor elk vermogen

Hoe groot het transformatordeel van uw compactstation is, hangt af van het vermogen dat u nodig heeft. Hoe meer vermogen, hoe groter de transformatoren of het aantal transformatoren. Bij Joulz kunt u terecht voor stations met transformatoren van 250 tot 2500 kVA. Weet u niet precies welke transformator u nodig heeft? Wij denken graag met u mee. Voor elke situatie hebben wij een passend compactstation voor u. Inpandig of uitpandig, met of zonder betonnen afwerking en meerdere klassen, varianten en afmetingen. Maakt u dus gerust gebruik van onze expertise.

Wij regelen alles met uw netbeheerder

In het inkoopdeel van uw compactstation zit het voedingspunt van uw netwerkbeheerder. Dat houdt in dat de netbeheerder het station moet goedkeuren. Joulz kent de energiemarkt op zijn duimpje en is als geen ander op de hoogte van de eisen en verplichtingen. De lokale netbeheerder levert zijn schakelinstallatie daarom bij ons aan. Wij bouwen die met de transformator en de laagspanningsinstallatie in uw station in. Vervolgens leveren wij het prefab bij u aan en zorgen we voor een correcte aansluiting. Snel en zonder overlast.