Transformatorstation

Transformatorstations zijn er in vele uitvoeringen. Met de expertise van Joulz krijgt u een transformator op maat in de beste behuizing. Uiteraard inclusief onderhoud en beheer!

  • Voor elke situatie een transformatorruimte op maat
  • Huur én koop, inclusief onderhoud, beheer en storingsdienst     
  • Optimaal rendement voor uw substantiële investering

Wat moet ik weten over transformatorstations?

Een transformatorstation is een huisje voor een of meer transformatoren, die de hoogspanning van de netbeheerder omzetten naar laagspanning. Die laagspanning kunt u vervolgens voor eigen distributie gebruiken. In het huisje zitten drie compartimenten: één voor de transformator, één voor de aansluiting van uw netbeheerder (kabel in/kabel uit) en één voor de distributie over uw eigen net. Transformatoren verschillen in grootte en vermogen. Bij Joulz kunt u terecht voor transformatoren van 250 tot 2500 kVA, koop én huur. Hoe meer vermogen u nodig heeft, hoe groter de transformator of het aantal transformatoren. En dus hoe groter uw transformatorstation.

Een maatwerkoplossing voor uw transformator

Welke transformator bij uw situatie past, is afhankelijk van vele factoren. Hoog of laag vermogen? Oliegekoeld of giethars? Voor buitengebruik op de erfgrens van uw grond, of misschien toch liever in of vlakbij uw pand? Joulz adviseert graag welke transformator het meest geschikt is voor u. Met onze jarenlange ervaring kunnen wij een echte maatwerkoplossing bieden. Wij begeleiden u in het hele traject van advies, plaatsing, montage, onderhoud, beheer en storingsdienst. Huurt u tijdelijk een transformatorstation van ons? Dan komen onze monteurs het station weer keurig ophalen.

Welke transformatorruimte heb ik nodig?

Een compactstation, betreedbaar station of inpandige transformatorruimte die perfect past bij uw elektrische infrastructuur: Joulz levert ze allemaal. Een compactstation is een goede keuze als u beperkt de ruimte heeft of uit esthetisch oogpunt. Heeft u een wat groter betreedbaar huisje nodig? Dat bouwen wij modulair voor u op. Prefab geleverd, zo geïnstalleerd. Daar heeft u geen omkijken naar. Voor extra veiligheid of gemak integreert u een transformatorruimte in uw pand. Dan zit u zo dicht mogelijk bij de plek van het vermogen, waardoor het energieverlies minimaal is. Al onze transformatorstations voldoen aan de wettelijke eisen. Van Joulz kunt u op aan.

Deze infradienst delen?