Power Quality

Bedrijven hebben baat bij een stabiele energievoorziening. U wilt kunnen rekenen op een betrouwbare installatie. Joulz toetst uw elektrische installatie op power quality: de kwaliteit van elektrische energie.

  • Zorgvuldige metingen dankzij remote monitoring
  • Grotere betrouwbaarheid van uw elektrische installatie
  • Met 24/7 inzicht direct inspelen op afwijkingen

Wat is power quality?

Power quality is de kwaliteit van de spanning. Die is in principe goed op het moment dat u de elektriciteit ontvangt. Daar is uw energieleverancier verantwoordelijk voor en die heeft zich te houden aan strikte normen. Maar daarna kan er van alles gebeuren. U sluit lichten, regelaars en apparaten aan. Misschien wekt u uw elektriciteit deels ook zelf op. De stromen die hierdoor gaan lopen, zijn van invloed op de kwaliteit van uw elektrische energie. Hoe meer u aansluit, hoe groter het risico op vervuiling in uw spanning. Dan gaan de lichten flikkeren, vallen apparaten sneller uit of, nog erger, wordt uw bedrijfsproces onderbroken door een onverklaarbaar defect in uw energievoorziening. U loopt zelfs risico op boetes en claims als de kwaliteit van uw spanning te ver buiten de normen ligt.

Kwaliteit meten met remote monitoring

U wilt er dus op kunnen rekenen dat de power quality in uw installatie perfect in orde is. Maar hoe? Uiteraard mag u niet zelf aan uw transformator sleutelen. En de monteurs van Joulz komen maar één keer per jaar langs voor groot onderhoud. Bij een acuut probleem weet u wel wie u kunt bellen, maar eigenlijk wilt u eventuele problemen vóór zijn. En zelf wat meer inzicht hebben in de kwaliteit van uw stroom en spanning. Joulz heeft daar een slimme oplossing voor: remote monitoring. Dat is een zeer nauwkeurig meetkastje, waarmee wij – maar ook uzelf – de power quality in uw installatie kan meten. Dit kastje biedt ons de mogelijkheid om uw energievoorziening 24/7 online te monitoren. Zien wij afwijkingen? Dan hebben onze meetspecialisten voor elke situatie een gepaste oplossing. 

Voordelen van stabiele stroom en spanning

Met remote monitoring geeft u het beheer en onderhoud van uw elektrische installatie een flinke impuls. De monteurs van Joulz plaatsen het meetkastje in één middag achter uw transformator in een laagspanningsruimte, meestal gewoon onder spanning. Daar heeft u vervolgens jarenlang profijt van. U voorkomt niet alleen tijdig dat apparatuur uitvalt, ook blijft u uw recht op garanties behouden, houdt u uw onderhoudskosten laag en lukt het vaak ook nog om op energie te besparen. En wist u dat een schone transformator (30 jaar) wel twee keer zo lang meegaat als een vervuild exemplaar (15 jaar)? Door allerlei onregelmatigheden in de power quality is de belasting veel hoger en slijt hij dus sneller. Ook dáár kunt u nu dus iets aan doen. Meer weten? Onze specialisten helpen u graag.

Deze infradienst delen?